Miben tudok segíteni?

(Katt. a megfelelő ikonra)
Irodám az alábbiak szerint készséggel áll rendelkezésre
szülői felügyeleti jog - közösen

A szülők a gyermek megszületésétől kezdődően közösen gyakorolják a szülői felügyeleti jogot. Ha érdekli, hogy pontosan mit jelent ez, vagy ezzel kapcsolatban milyen megállapodást köthetnek a szülők, forduljon hozzám bizalommal.

gyermektartásdíj

A kiskorú gyermek tartása a szülő kötelezettsége, mégpedig a saját szükséges tartásának korlátozásával is. A gyermektartásdíjban a szülők megállapodást köthetnek, erre többféle jogi megoldás létezik, beszéljük meg a lehetőségeket és válassza az Önnek legmegfelelőbbet. A gyermektartásdíj összegében, teljesítési módjában ha a szülők megállapodni nem tudnak, akkor a bíróság döntését kérhetik, ebben is tudok jogi segítséget nyújtani. Ha a gyermektartásdíj összegét leszállíttatni (csökkenteni) vagy felemeltetni kívánja, keressen engem jogi tanácsadásért és egyéb jogi segítségért.

szülői felügyeleti jog gyakorlására feljogosítás

Ha a szülők a szülői felügyeleti jogot már nem tudják vagy nem kívánják közösen gyakorolni és e körben megegyezni nem tudnak, akkor van lehetőség jogi úton döntést kérni. Ha érdeklik a jogi lehetőségek vagy az igényével kapcsolatban pert kíván indítani vagy keresetlevelet fogalmazna, de szüksége van jogi segítségre, vagy ellenkérelem megírásában van szüksége segítségre, esetleg csak előzetesen felmerült kérdéseire keres válaszokat, forduljon hozzám jogi tanácsadásért, jogi háttér támogatásért.

szülők egymás közti jogi szempontú kapcsolata

A szülők nap mint nap a jog területét alkalmazzák, azonban anélkül, hogy ez lebegne a szemük előtt. Például a két szülő közötti megállapodás is szerződés. Ha érdekli, hogy a törvény szerint milyen kérdésekben van kifejezetten előírva a szülők egymás közti megállapodása és ha egymással megállapodni nem tudnak, akkor mit tehetnek a jogi szabályozás szerint, akkor keressen fel jogi tanácsadásért, beszéljük át.

gyermekkel kapcsolattartás

A különélő szülők között merül fel, hogy melyiküket illeti meg a gyermekkel való kapcsolattartás és azt miként szabályozzák vagy a meglévő szabályokat miként alkalmazzák. A gyermekkel való kapcsolattartás ha még nincs szabályozva, keressen engem a szabályozás kialakítása érdekében. Ha a gyermekkel való kapcsolattartás iránt szeretne kérelemmel élni, ebben is tudok segíteni, állok rendelkezésre. Ha a meglévő kapcsolattartási szabályozást kívánja megváltoztatni, ebben is tudok segíteni.

gyermek jogai

A gyermektől a szülők elvárják, hogy szót fogadjon, azonban a gyermek jogait nemcsak a gyermek felé, hanem kívülállók felé is érvényre kell juttatni. Mik is azok a gyermeki jogok? Mik a gyermek jogai? Hívjon vagy írjon jogi tanácsadásért vagy jogi állásfoglalásért, melynek keretén belül felmerülő kérdéseire választ kap.

Üzenetet küldök az alábbiak szerint


A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Designed with Mobirise - Go now