A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Válasszon az alábbi témákból vagy kérdezzen engem közvetlenül.

élettársi vagyonok

Ha érinti és érdekli Önt, hogy kik az élettársak (Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartása, bejegyzett élettárs) mit jelent az  Élettársak közötti törvényes vagyonjogi rendszer, mi a közös és mi a külön vagyon, akkor keressen fel és konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit.

házastársi közös vagyon

Ha érinti és érdekli Önt, hogy mi a házastársak közös vagyona, mi az ami közös a házasságkötés napjától, mi az ami csak öt év házasság után válik közössé és mi az, ami ezen felül közös, keressen fel és konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit. Ha vagyonjogi szerződésben gondolkodik, alakítsa ki szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel.

élettársi vagyonszaporulat

Ha élettársi kapcsolatban él, akkor az együttélésük alatt a közös gazdálkodásból eredően vagyonszaporulat keletkezik. Az élettársi kapcsolatuk alatt a vagyonjogi rendszert szerződéssel rendezhetik, ezzel kapcsolatban szívesen segítek, forduljon hozzám. Ha az élettársi kapcsolatuk megszűnt, akkor a vagyonszaporulat megosztását kérheti, a szerzésben való közreműködése arányában, elsősorban természetben illeti meg részesedés. A vagyonszaporulat megosztását is rendezhetik szerződéssel, ebben is állok rendelkezésre. Ha a közös megegyezés nem menne, akkor csak jogi úton lehet a megosztást rendezni; ezzel kapcsolatban is keressen bátran,

házastársi külön vagyon

Ha érinti és érdekli Önt, hogy mi a házastársak külön vagyona, mi az, ami ebből közös vagyonná válik, konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit.

élettársi vagyonjogi szerződés

Az élettársak az életközösségük (kapcsolatuk) idejére szerződéssel rendezhetik a vagyoni viszonyaikat, a házastársakra irányadó vagyonjogi szabályok alapján. Az élettársi vagyonjogi szerződésben a lakáshasználatról is rendelkezhetnek. Alakítsa ki a vagyonjogi szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel. Ha még kérdései vannak, egyeztessünk konzultáció keretében.

házastársi vagyonjogi szerződés

                

A házasulók és a házastársak egymás közötti vagyoni viszonyaikat a házassági életközösség időtartamára házassági vagyonjogi szerződéssel rendezhetik. Ebben a szerződésben kiindulásként rögzíthetik a fennálló viszonyokat, de a szerződés lényege a házasság ideje alatt milyen vagyonjogi rendszert kívánnak alkalmazni (közszerzeményi vagy vagyonelkülönítés vagy vegyes, esetleg egyéni). A vagyonjogi szerződésben a lakáshasználatról is rendelkezhetnek. Alakítsa ki a vagyonjogi szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel. Ha még kérdései vannak, egyeztessünk konzultáció keretében.

Built with Mobirise web software