Miben tudok segíteni?

(Katt. a megfelelő ikonra)
Irodám a vagyonjogi ügyekben az alábbiak szerint kínál megoldást, szolgáltatást:
élettársi vagyonok

Ha érinti és érdekli Önt, hogy kik az élettársak (Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartása, bejegyzett élettárs) mit jelent az Élettársak közötti törvényes vagyonjogi rendszer, mi a közös és mi a külön vagyon, akkor keressen fel és konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit. Avagy keresse a témával kapcsolatban elérhető Információs füzetemet itt!

házastársi közös vagyon

Ha érinti és érdekli Önt, hogy mi a házastársak közös vagyona, mi az ami közös a házasságkötés napjától, mi az ami csak öt év házasság után válik közössé és mi az, ami ezen felül közös, keressen fel és konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit. Ha vagyonjogi szerződésben gondolkodik, alakítsa ki szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel.

élettársi vagyonszaporulat

Ha élettársi kapcsolatban él, akkor az együttélésük alatt a közös gazdálkodásból eredően vagyonszaporulat keletkezik. Az élettársi kapcsolatuk alatt a vagyonjogi rendszert szerződéssel rendezhetik, ezzel kapcsolatban szívesen segítek, forduljon hozzám. Ha az élettársi kapcsolatuk megszűnt, akkor a vagyonszaporulat megosztását kérheti, a szerzésben való közreműködése arányában, elsősorban természetben illeti meg részesedés. A vagyonszaporulat megosztását is rendezhetik szerződéssel, ebben is állok rendelkezésre. Ha a közös megegyezés nem menne, akkor csak jogi úton lehet a megosztást rendezni; ezzel kapcsolatban is keressen bátran.

házastársi külön vagyon

Ha érinti és érdekli Önt, hogy mi a házastársak külön vagyona, mi az, ami ebből közös vagyonná válik, konzultáció keretében vagy írásbeli állásfoglalás formájában megválaszolom az e témában felmerülő kérdéseit.

élettársi vagyonjogi szerződés

Az élettársak az életközösségük (kapcsolatuk) idejére szerződéssel rendezhetik a vagyoni viszonyaikat, a házastársakra irányadó vagyonjogi szabályok alapján. Az élettársi vagyonjogi szerződésben a lakáshasználatról is rendelkezhetnek. Alakítsa ki a vagyonjogi szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel. Ha még kérdései vannak, egyeztessünk konzultáció keretében.

házastársi vagyonjogi szerződés

A házasulók és a házastársak egymás közötti vagyoni viszonyaikat a házassági életközösség időtartamára házassági vagyonjogi szerződéssel rendezhetik. Ebben a szerződésben kiindulásként rögzíthetik a fennálló viszonyokat, de a szerződés lényege a házasság ideje alatt milyen vagyonjogi rendszert kívánnak alkalmazni (közszerzeményi vagy vagyonelkülönítés vagy vegyes, esetleg egyéni). A vagyonjogi szerződésben a lakáshasználatról is rendelkezhetnek. Alakítsa ki a vagyonjogi szerződése rendelkezéseit a közreműködésemmel. Ha még kérdései vannak, egyeztessünk konzultáció keretében.

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

This web page was made with Mobirise web template